Send oss en forespørsel

Hva er Smarthus?

Er smarthus noe for deg?

Det smarte huset Her er ett kort eksempel på hvordan et smarthus kan virke.

Byggjer du lågenergihus, får du banken si lågaste bustadrente og gratis etablering av bustadlånet ditt, du får også støtte fra Enova ved montering av dette systemet. Dette får du i tillegg til årlig besparelse i reduserte straumutgifter, samt økt levetid på lyskilder.

Klokken 05:00 Familien sover, mens huset begynner å arbeide. Temperaturen heves på kjøkken og bad, motorvarmer settes på..

Klokken 07:00 Vekkerklokken ringer, lyset tennes samtidig til ønsket styrke. Rom som skal brukes har nå komforttemperatur.

Klokken 08:00 Den som forlater huset sist trykker på hovedbryter i gangen. Alt lys slukkes, stikkontakter for kaffetrakter, kjøkkenmaskiner, komfyr og TV slåes av.

Klokken 09:00 Huset setter ventilasjonen på maks hastighet i 30 minutter for å skifte ut luften i huset.

Klokken 12:00 Ett av barna i huset har fått fri fra skolen og går hjem. Huset har nå sparetemperatur. Derfor er det praktisk at det er montert en bevegelses melder i gangen som både tenner lyset og hever temperaturen til komforttemperatur. I tillegg kan alarmsentralen ringe opp en av foreldrene når alarmen kobles fra. Dersom barnet forlater huset for å gå ut å leke, settes huset automatisk i sparetemperatur.

Klokken 14:00 Vannlekasje oppstår på vaskerommet, huset varsler ønsket person via sms, e-post eller opprigning. I tillegg kan man montere kamera hvor man logger seg inn via internett for å kunne se på alarm området.

Klokken 14:30 Ny utlufting på ventilasjonen.

Klokken 15:00 Huset forbereder seg på at familien skal komme hjem. Temperaturen heves til komforttemperatur i de rommene som skal brukes.

Klokken 16:00 Mor kommer hjem. Hun trykker på hjemmeknappen og strømmen kommer tilbake på kaffetrakter, komfyr og TV kontakter.

Klokken 17:30 Det begynner å skumre ute og utelyset kommer på. Far kommer kjørende mot garasjen og utelysene øker i styrke. Garasjeporten åpnes med fjernkontroll og lyset kommer på inne i garasjen. Lyset i garasjen slukker når han forlater området. Når han har kommet inn dempes utelysene igjen. Et av barna har slått seg og mor får hendene fulle med plaster og trøst. Kjelene på komfyren utvikler høy varme og komfyrvakten registrerer høy varme og slår av strømmen til komfyren. I tillegg gir huset alarm til husets displayer.

Klokken 18:30 Barna skal se på tv og trykker på knappen merket TV. Lyset ved TV apparatet dimmes helt ned og resten av stuen dimmes til et behagelig nivå.

Klokken 21:00 Barna skal legge seg og trykker på god natt knappen. Lyset dempes til minimum som er lavt nok til å kunne sove, men samtidig så sterkt at barna ikke blir redde om de skulle våkne.

Klokken 23:00 Mor og far går og legger seg, på soverommet trykker de på hovedbryteren. Denne utfører det samme som hovedbryteren i gangen bortsett fra at den ikke slår av lyset på barnerom.

Klokken 24:00 Brannalarmen går, alt lys tennes og i displayet på soverommet viser brann i stue. På grunn av adressert varsling kan man sjekke og eventuelt å slukke en brann som har oppstått.

Dette er noen av tingene du kan få med å installere i smart hus. Er dette av interesse, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.